Londýn, Jižní Anglie, Belgie

Autor: | Posted on: Červen 10, 2019

Žáci naší školy mají možnost vyzkoušet, jak se naučili jazyk ve školních lavicích a pak ho použít v praxi při cestách do zahraničí. Tentokrát jsme navštívili hlavní město Belgie Brusel a nádherné belgické město, přezdívané též „Benátky severu“ Bruggy. Dále jsme objevovali krásu měst Jižní Anglie, např. Canterbury, Eastbourne, Brighton a Worthing. V posledním zmíněném jsme byli ubytováni v rodinách, což byla pro všechny dobrodružná zkušenost, při které nezbylo nic jiného, než se spolehnout na své komunikační dovednosti.

Naše putování jsme završili celodenní návštěvou britské metropole Londýn. Prošli jsme většinu nejvýznamnějších památek, vyzkoušeli londýnské metro, našel se čas i na menší nákupy a viděli závodníky při běhu Londýnského Maratonu. 

Cesty do zahraničí jsou výbornou příležitostí poznat život a kulturu jiných zemí, získat motivaci pro učení se cizím jazykům a zbavit se předsudků ohledně jiných národů a kultur. S potěšením musím říci, že naši žáci se se ve světě neztratí, aktivně se zapojovali do komunikace, byli schopni se rychle zorientovat ve městech a v metru, objevovali krásy pobřeží a památek, dodržovali veškeré instrukce a jejich chování bylo příkladné. Zaslouží si obrovskou pochvalu.