Londýn, Paříž

Autor: | Posted on: Červen 5, 2015

V týdnu od 24.5. do 28.5. 2015 se někteří žáci naší školy (osmáci a deváťáci) a paní učitelky M.Gronichová a M. Hausnerová  účastnili pětidenního poznávacího zájezdu pro školní kolektivy do Anglie a Francie a navštívili dvě významné evropské metropole Londýn a Paříž.

Program zájezdu byl velice pestrý. Od ranního trajektu z Calais FR do Dover UK, přes celodenní prohlídku Londýna (Houses of Parliament, Westminster Abbey, Trafalgar Square, Buckingham Palace, China Town, London Eye…..) dopravu lodí po řece Temži až po večerní ubytování v britských rodinách na předměstí Londýna, kde jsme si vyzkoušeli angličtinu v praxi a ochutnali typickou britskou kuchyni.

Třetí den jsme navštívili muzeum voskových figurín Madame Tussaud´s, z kterého vznikla spousta zajímavých fotek, a poté jsme se vydali do známé Oxford Street na nákupy. Ve večerních hodinách jsme opouštěli Británii a trajektem jsme cestovali zpět do Francie. Pozdě večer jsme se ubytovali v hotelu Formule 1 na okraji Paříže.

Čtvrtý den nás čekala celodenní prohlídka města na Seině. Začali jsme u Vítězného oblouku, prošli jsme přes Trocadero k Eiffelově věži, následovala projížďka lodí po Seině, navštívili jsme známou katedrálu Notre Dame a poobědvali v Latinské čtvrti, kde byl i rozchod na nákup suvenýrů. Potom jsme se pařížským metrem vydali k mrakodrapu Tour Montparnasse s vyhlídkou na celou Paříž. Ve večerních hodinách jsme se s Paříží rozloučili a plni dojmů, nových zážitků a poznání jsme se vydali zpět do České republiky.

[Not a valid template]