Malá kopaná

Autor: | Posted on: Říjen 1, 2019

24. 9. 2019 jsme se zúčastnili turnaje v malé kopané základních škol na venkovním travnatém hřišti Gymnázia Hejčín. Základní část turnaj byla rozdělena do dvou skupin, ve které se hrálo systémem „každý s každým“. Do finálové čtyřky postoupila dvě nejlepší družstva. Náš tým tvořili: Sléžka Štěpán, Granica Matěj, Buchtela Jan, Berousek Rudolf, Hostášek Ondřej, Křivánek Jakub, Riedl Radim, Sýkora Zdeněk (B), Tamborský Nicolas, Zelinka Pavel, Chytil Kristián a Tomek Roman, který dokonce zajistil týmové dresy „Žabky“.

Bohužel postup se nám nevydařil. Sice jsme porazili ZŠ Luká a ZŠ Velká Bystřice, ale proti ostatním soupeřům se nám nepodařilo zahrát dobrý výsledek. Na nejlepší družstva bychom museli zvládnout lépe kolektivní hru a některé herní činnosti, ale poslední jsme nezkončili. Počasí nám přálo a my si tak na podzim mohli ještě dobře zasportovat.

Raritou turnaje byla účast dívek v chlapeckých družstvech Horka nad Moravou a Šternberk, ve kterých děvčata hrála přímo v základní sestavě. Jedna na postu útočníka a jedna na postu brankaře. Dokonce se nebály jít ani do osobních soubojů. Klobouk dolů :o)