Odznak všestrannosti – okresní kolo

Autor: | Posted on: Duben 22, 2023

V okresním kole pětiboje Odznaku Všestrannosti Olympijských Vítězů  (OVOV 2023) jsme neudělali ostudu!

Ve čtvrtek 20. 4. se na atletickém stadionu v Olomouci soutěžilo v pěti disciplínách (trojskok z místa, vrh medicinbalem, 4 styly přeskoků přes švihadlo, kliky, běh na 1000 m). Do závodů se mohla přihlásit družstva nebo jednotlivci. Za naši školu soutěžilo 10 chlapců v jednotlivcích (ročníky 2008-2010).

Hned třem našim reprezentantům se podařilo dostat do první desítky což je skvělý výsledek.

Radim Bednář (5. místo ročník 2008)

Tadeáš Zdařil (5. místo 2009)

Vojtěch Kříž (8. místo 2010)

Akce se konala pod dohledem bývalých reprezentantů ČR. Garantem a hlavním organizátorem byla Šárka Kašpárková (MS zlato – Trojskok 1997),  povzbuzovat a předávat ceny přišly Soňa Nováková – roz. Dosoudilová (MS bronz – Beachvolejbal 2001) , Eva Ryšavá – roz. Celbová (MS bronz – Beachvolejbal 2001) a Adriana Rikl-Gerši (Reprezentace ČR – Tenis). Kartičky s podpisy rozdávali i místní fotbalisté Sigmy Olomouc (Filip Zorvan a David Vaněček).

Další podrobnosti o umístění našich žáků naleznete zvýrazněné v sekci jednotlivci zde.

Odznak všestrannosti pomáhá všem, kdo mají chuť soutěžit, a především malým sportovním talentům také v rozvoji, jehož vznik iniciovali dva zlatí desetibojaři, Robert Změlík a Roman Šebrle. Žáci plní v rámci této části projektu devět disciplín a k tomu jednu ze tří volitelných. Na základě zlepšování výkonů mohou získat bronzové, stříbrné, zlaté a diamantové odznaky. Ti nejnadanější mladí sportovci se přes okresní a krajská kola mohou probojovat až do republikového finále, kde se setkají s desítkami olympioniků a sportovních osobností a zažijí neopakovatelnou atmosféru velké sportovní akce.