Programujeme roboty

Autor: | Posted on: Říjen 9, 2018

Programujeme roboty ze stavebnice LEGO MINDSTORMS Education EV3

Základní škola ve Velkém Újezdě drží krok v přípravě dětí na současné potřeby společnosti  v oblasti polytechnického vzdělávání.

Atraktivní výuka se dnes – zejména na druhém stupni – neobejde bez technologického vybavení, které je však často velmi drahé. Proto újezdská škola hledá i jiné způsoby financování svých edukativních projektů. Jedním z nich je také oslovování donátorů mimo oblast školství.

Významným sponzorem se letos stala firma Behaim ITS, která prostřednictvím svého nadačního fondu Behaim EarthApple Fund umožnila nakoupení osmi setů stavebnic LEGO MINDSTORMS Education EV3.

Tyto vysoce sofistikované stavebnice umožňují moderní interaktivní výuku, při které žáci vyrobí z kostek lega robota, kterého pak společně naprogramují a umožní tak jeho pohyb a vykonávání  různých jednoduchých činností.

Děti se tak zábavnou formou seznamují nejenom se základy programování, ale rozvíjejí také svou představivost při modelování ve 3D.  Během týmové spolupráce se rovněž naučí lépe komunikovat a  chápat základní principy fungování technických věcí, které jsou dnes součástí běžného života. To však není zdaleka všechno. Výukové sety také zvyšují efektivnost učení a motivují žáky ve Velkém Újezdě k dalšímu vzdělávání.

Stotisícový projekt Programujeme roboty 2018, který nadační fond Behaim EarthApple Fund podpořil, tak trochu kopíruje firemní strategii společnosti Behaim ITS, jejímž cílem je pomáhat klientům překonávat IT výzvy 21. století.

A zajímavost z firemního webu Behaim ITS na závěr. Možná by vás zajímalo, po kom nese společnost své jméno. Pak tedy vězte, že Martin Behaim byl význačný objevitel a zeměpisec německého původu. Vytvořil první glóbus, který nazval Erdapfel – zemské jablko.

Autor článku: Mgr. Vojtěch Sláma

Video prezentace projektu zde.