Projekt EDISON

Autor: | Posted on: Březen 18, 2015

Naše škola se zapojila do projektu EDISON School – program realizovaný pro žáky základních středních škol ve věku od 6 do 19 let.

EDISON School je multikulturní projekt, který poskytuje dětem v České republice prostor a motivaci k přemýšlení o budoucích možnostech, založených na poznání lidí z různých kultur a jejich chování, případně vytváří zázemí pro takovéto prostředí. Celý projekt zaštiťuje organizace AIESEC.

 

Realizace projektu:

Vybraná skupina 6 až 8 vysokoškolských studentů (stážistů) z různých zemí světa přijede do České republiky, v naší škole stráví 1 týden v termínu od 10. do 17. 5. 2015.

Stážisté mají prezentace o své zemi, vedou diskuze se studenty na různá témata, hrají hry, vaří národní jídla atd. Probíhá zde doslova „škola hrou“. Tímto se snaží představit sociální, ekonomickou, politickou a také kulturní situaci své země. Žáci tak mají možnost srovnání zemí s ČR i mezi sebou a tak více uvažovat, zda se jim dané podmínky líbí, nebo zda by je chtěli v budoucnu změnit. Díky těmto aktivitám dochází k oživení výuky a motivaci studentů ve výuce nejen anglického jazyka ale i dalších předmětů.

Kromě organizovaného programu se stážisty ve škole, se projekt snaží vybízet studenty i k trávení svého volného času s nimi. Může jít například o zorganizování procházky po okolí, představení lokálních zajímavostí a památek či jen tak strávit společný čas s dalšími lidmi v parku.