RBP Street Hockey – finálový turnaj

Autor: | Posted on: Duben 30, 2018

Po roční pauze jsme se opět probojovali do finálového turnaje RBP Street Hockey 2018 mezi 64 nejlepších družstev Moravskoslezského Olomouckého kraje a okresu Vsetín.Turnaj se konal 19. 4. 2018 v ostravské sportovní aréně v Dubině. Akci podpořili i ligoví florbaloví hráči, kteří během turnaje rozdávali svoje podpisy. Pro každého hráče byla připravena dárková uvítací taška se sponzorskými předměty a tričkem s emblémem turnaje.

Vítěz musel své zápasy pouze vyhrát, to je pravidlo „pavouka“. Bez jediné prohry v konkurenci 64 družstev se na stupeň vítězů s číslem jedna postavil tým GYMNÁZIA J. BOŽKA Z ČESKÉHO TĚŠÍNA. Stříbrné medaile si odvezla ZŠ Petrovice u Karviné. Bronz putoval na ZŠ Šafaříkovu z Valašského Meziříčí. Cenu za čtvrté místo si odvezla ZŠ Dr. E. Beneše z Šumperka.

Našemu týmu ve složení: Nicolas Tamborský, Martin Švrček, Rudolf Berousek, Tomáš Absatz, Jakub Křivánek a Zdeněk Sýkora, se po letech podařil postup mezi prvních 32 družstev. V prvním kole jsme porazili ZŠ Bedihošť 5:1. V druhém kole jsme nastoupili do zápasu velmi špatně. Po vlastních hrubých chybách jsme hned v úvodu nechali soupeře uniknout o 4 góly, což se velice špatně dohánělo. Soupeř z Paskova získal jistotu a už jen každým dalším gólem pečetil svoje vítězství. My jsme jen kosmeticky upravili na konečných 1:7.

Vítězem miniturnaje malotřídek se stala ZŠ Proskovice, druhá ZŠ Doloplazy a třetí ZŠ Vřesina.

Odměňovalo se i publikum. Nejlépe fandili žáci ze ZŠ Jelínkova z Rýmařova, druhé místo získala ZŠ Jíčínská z Příbora a třetí příčku fanoušci ZŠ Pohořská z Oder.