Tým našich žáků mistrem České republiky v Abaku

Autor: | Posted on: Červen 21, 2018

V úterý 19.6.2018 se na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy v Praze konalo Finále mistrovství České republiky ve hře Abaku v kategorii ZŠ. Z naší školy do tohoto finále postoupilo 7 žáků, což byl na školu maximálně možný počet. Tuto sedmici pod vedením pana učitele Tomáše Krätschmera tvořili: Jiří Brlka, Radim Šubrt, Volodymyr Kuzhel, Tomáš Malošek, Lucie Ocelková (9.tř.), Adam Novotný (6.B) a Sára Skříčilová (5.tř.).

Závěrečný turnaj byl organizován Mensou ČR, hrán na 7 kol, zápasy losovány tzv. švýcarským systémem, celkem 42 finalistů, kteří postoupili asi ze 700 aktivních hráčů školní ligy Abaku.

Všichni naši reprezentanti podali vynikající výkony. Nejvíce zazářil Jiří Brlka, který vyhrál jako jediný všech sedm duelů a zaslouženě se stal mistrem České republiky v kategorii jednotlivců!!! Toto úžasné umístění podpořili Radim Šubrt na 4. místě a Vláďa Kuzhel na 11. místě.

V součtu nám tato 3 výborná umístění  vynesla 1. místo a titul Mistr České republiky v kategorii ZŠ!!!

Sílu týmu dokazuje i 16. místo Adama Novotného, 24. místo Lucky Ocelkové, 25. místo Tomáše Maloška a 32. místo Sáry Skříčilové, nejmladší finalistky.