Vyučování deváťáků

Autor: | Posted on: Březen 27, 2015

V pátek 27. března 2015 proběhlo na naší škole netradiční vyučování. 

Deváťáci si během dvou vyučovacích hodin vyměnili role s učiteli a vyzkoušeli si, jaké je to „být učitelem“.  Pro své mladší spolužáky si  připravili spoustu her, křížovek, psali s nimi, počítali, vysvětlovali jim nové učivo.

A jak samotné vyučování vnímali deváťáci?

Když jsem vešel do třídy, byl jsem nervózní, ale po čase mne to začalo bavit. I přesto, že se mi to líbilo, tak bych učitelem být nechtěl. Ty nervy mi za to nestojí. (P. Nádvorník)

Učil jsem třetí třídu matematiku. Žáci byli hodní a učit je, mne fakt bavilo. Myslím si, že to byla zajímavá zkušenost. (F. Zdařil)

Bylo to super, ale bylo nepříjemný, jak se všechny oči žáků dívají přímo na vás. (M. Šubrt)

Jsem moc ráda, že jsem si mohla vyzkoušet, jaké je to, učit děti. Líbilo se mi to, byla to výborná zkušenost. V budoucnu bych se tomu chtěla věnovat. (A. Kováříková)

Učitelem bych chtěla být, ale pouze na I. stupni. Na začátku jsem byla nervózní, postupem času to ze mne opadlo a moc jsem si to užila. (M. Lišková)

Ze začátku, než jsem do třídy vstoupila, jsem byla nervózní.  Ale jakmile jsem začala učit, spadlo to ze mě. Brala bych, kdybych je učila celý den. (I. Riedlová)

Žáci v 8. třídě byli ticho a bez problémů. Myslel jsem, že to bude sranda, ale nebyla. Program nám vyšel tak na 20 minut a pak jsme museli improvizovat. Chyby jsme samozřejmě dělali, ale máme z toho dobrý pocit. (V. Tesařík)

[Not a valid template]