Kuchařem školní družiny 2019

Autor: | Posted on: Červen 21, 2019

Dne 5. 6. 2019 proběhl ve III. oddělení školní družiny projektový den s názvem Kuchařem školní družiny 2019. Během projektového dne děti získaly:

  • obecné informace o zdravých potravinách, které z potravin co nejčastěji zařazovat do svých jídelníčků
  • jaké jsou potravinové alergie (alergie na jednotlivé potraviny – jahody, ořechy, mléčné výrobky = laktózu, obilniny = lepek)
  • ochutnaly alternativní potraviny (mléko – sojový nápoj, kukuřičné placky – místo obilných…)
  • vybarvily si titulní strany předem připravených kuchařek
  • seznámily se s vybavením ve cvičné kuchyňce
  • vařily ve skupinkách zdraví prospěšnější jídla (tvarohové knedlíčky, brokolicová pizza, smoothie nápoje – ovocný a zeleninový).

Projektový den proběhl úspěšně. Během projektového dne děti spolupracovaly, aktivně se zapojovaly do všech činností a společně si navzájem pomáhaly. Děti si domů na památku odnesly kuchařku a vařečku se svým jménem a názvem projektového dne. Projektový den jsme zakončili s plnými bříšky a úsměvem na rtech.