Lyžák 2024

Autor: | Posted on: Březen 21, 2024

Lyžařský výcvikový kurz se i přes vrtochy letošní zimy vydařil!

V Hynčicích ve Skiareálu Kraličák bylo letos tak málo sněhu, že jsme lyžovali opravdu na blátě.  Ale nás to neodradilo. Dokonce jsme zvládli i běžecký výcvik. Sice jsme si k Jesenické magistrále museli dojít pěšky, ale přesto jsme výlet na chatu Na Návrší zvládli i přes déšť a ve zbytky sněhu. Každopádně spokojení…

Po té, co nám areál pro velmi špatné sněhové podmínky zavřeli, museli jsme se rozhodnout, kam za sněhem. Jednoznačná volba s dostatkem sbněhu byla Dolní Morava, kam jsme denně přejížděli autobusem. Zde jsme zvládli zbytek lyžařského výcviku. Někteří se naučili poprvé v životě jezdit na vleku a sjíždět kopec, jiní vyladili své kristiánky k dokonalosti a ti pokročilejší vybrousili své carvingové oblouky. Třešničkou na dortu bylo pro některé setkání s naší nejúspěšnější snowboardistkou Evou Samkovou, která na Dolní moravě právě trénovala.

Lyžařský kurz však není jen o lyžování, ale také o kamarádských vztazích, společných večerních programech plných her a zábavy, zpívání u kytary nebo také o zajímavých tématech z oblasti pobytu na horách, správném chování na sjezdovce a zimní přírodě. Povídali jsme si o motivaci a metodice lyžování, o lyžařských disciplínách a o historii tohoto krásného sportu.

Zima na horách má své kouzlo, a tak doufáme, že se tato forma trávení volného času, stane „srdcovou záležitostí“ i některých našich žáků.