Velké finále ČEZ STREET HOCKEY 2015

Autor: | Posted on: Duben 23, 2015

Sport dokáže být někdy krutý. Přesvědčili jsme se o tom i my.16. dubna se ve Sportovním centru Dubina odehrálo Velké finále ČEZ STREET HOCKEY 2015. Hned při vstupu jsme obdrželi dárky od sponzorů mezi nimiž bylo i památeční tričko s emblémem turnaje.

Turnaj o 64 družstvech se hrál na 4 hřištích, délka zápasu 2x 8min, KO systém. Na naše utkání jsme čekali více jak dvě hodiny. Soupeře – ZŠ Dobrá – jsme neznali a bohužel jsme do pěti sekund po úvodním hvizdu prohrávali vlastní hrubou chybou v obraně. Není se co divit, tréma a ostych nám svázali ruce i nohy. Soupeř byl rázem na koni, ale my se nevzdávali. Několika střelami jsme otestovali golmana i konstrukci jeho brány. Do konce poločasu jsme bohužel gól nevstřelili a skóre bylo tedy po první půli 0:1.

Ve druhém poločase jsme opět inkasovali gól a už se to zdálo být špatné. Zkusili jsme ale ještě udělat pár přesunů v sestavě a náš výkon se zase zlepšil. Za pár minut jsme konečně překonali brankaře a minutu na to jsme dokonce vyrovnali na 2:2.

Zápas v té chvíli začal znovu jakoby od nuly a my střídali jednu gólovou šanci za druhou, ale ne a ne proměnit. Následoval sporný moment, kdy se zdálo, že jsme dali gól, ale rozhodčí branku neuznal. Nenechali jsme se tím ovlivnit, ale čas se v zápase zkracoval čím dál tím více. Přeřadili jsme na maximum a od soupeřovy branky jsme se prakticky nepohnuli. Pak přišel znovu podobný moment, objezd zadem kolem soupeřovy brány a gól mezi golmanova kolena, všichni jsme skákali radostí. Jenže co to!? Rozhodčí opět branku neuznal! Sledoval zápas ze středu hřiště a z jeho pohledu nebylo patrné, jestli je míček v brance. To zasáhlo naši psychiku přímo do černého. Do konce zápasu chyběla minuta a my útočili dál a dál jako bychom chtěli dokázat, že nespravedlnost neexistuje. Opak byl ale pravdou. Pár sekund před koncem se stal osudný moment, kdy nám v situaci před naší bránou z rychlé otočky soupeř vstřelil třetí gól přímo pod břevno naší brány a siréna ohlásila konec zápasu. :o(

Byli jsme zdecimovaní.

Bohužel i takový je sport. Už nepomohlo, když nám přišli přihlížející diváci potvrdit, že jsme ten třetí gól, neuznaný rozhodčím, opravdu dali. Ale takový je nejenom sport, ale i život a je potřeba i takovéto situace přijmout a zvládnout a ne se z nich sesypat.

Letošní florbalová sezóna je tímto za námi, ale my se příští rok vrátíme a všem to určitě natřem!

[Not a valid template]