Žáci z Velkého Újezdu mistry ČR v Abaku

Autor: | Posted on: Červen 13, 2023

V pondělí 5. 6. 2023 proběhlo v Praze na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy finále Mistrovství ZŠ České republiky v ABAKU.
Po celoročním počítání v aplikaci abakulab.com dostali pozvánku na finále matematické soutěže i žáci z Velkého Újezdu, a to po zásluze: 44 376 spočítaných příkladů na školu a postup z 2. místa! Díky všem žákům, kteří se přičinili! https://abaku.cz/abaku-liga-skol?tab=2

Na finále postoupilo celkem 52 žáků ze 14 škol. Konkurence byla obrovská. Každá škola mohla nominovat až 4 své nejlepší žáky. Soutěžící se sjeli ze všech koutů republiky (Ostrava, Karlovy Vary, Roudnice nad Labem, Hradec Králové, Praha, Velký Újezd, …). Všechny finálové duely se hrály tzv. švýcarským systémem (jako při šachových soutěžích) v 7 kolech. Pro představu: 1 hra v abaku trvá cca 30 minut.

Naši reprezentanti ve složení Marek Galásek, Erik Nesvadba, Jaroslav Klička a Radim Bednář vytvořili opravdu silný tým. V jednotlivcích se umístili na 4., 5., 6. a 7. místě, což vyneslo naší škole 1. místo (nejnižší součet prvních tří umístění).

Mgr. Tomáš Krätschmer